Karviná: +420 596 383 111,

Orlová: +420 596 583 111,  nspka@nspka.cz

10          

Karvinská nemocnice na oddělení chirurgické JIP získala 6 nových polohovacích lůžek ELEGANZA 2, které dodala firma LINET, s. r. o.

Nové moderní elektricky polohovatelné lůžko za několik desítek tisíc korun disponuje mnoha funkcemi a je snadno ovladatelné díky komfortně umístěným ovládacím panelům. Lůžko lze dát do různých poloh, je výškově nastavitelné a v případě potřeby jej lze nastavit do polohy kardio křesla. Součástí lůžka je pasivní zdravotní matrace z kvalitní několikavrstvé polyuretanové pěny, která zajišťuje lepší rozložení tlaku a toto zpracování zabezpečuje prevenci proti proleženinám. Její potah je voděodolný s úpravou proti pocení.

„Investice do nových moderních lůžek znamená pro naši jednotku intenzivní péče zvýšení úrovně kvality poskytované péče o pacienty. Pro pacienty jsou lůžka mnohem komfortnější, pohodlnější a bezpečnější. Personálu funkce a vlastnosti lůžka umožňují snadnější a bezpečnou manipulaci s pacientem. Nemohu také opomenout, že nová lůžka zmírní i fyzickou zátěž u personálu“, uvedla vrchní sestra oddělení Šárka Mesiariková.

Postele v hodnotě 531 tis. Kč byly hrazeny z dotace statutárního města Karviná ve výši 450 tis. Kč a zbývající část z vlastního rozpočtu.

DSC 0042