Karviná: +420 596 383 111,

Orlová: +420 596 583 111,  nspka@nspka.cz

10          

Oči jsou pro nás velice důležitým smyslovým orgánem, i proto bychom neměli opomenout jejich prevenci a nechat si je vyšetřit na specializovaném pracovišti. Světový den zraku připadá každoročně na měsíc říjen. V tento daný den si připomínáme problémy se zrakovými vadami jako je např. slepota či různé poruchy vidění a oční nemoci. Moderní medicína, která je i v ČR již dokáže většinu očních vad vyléčit.

Běžná kontrola očí u praktického lékaře nebo v oční optice nestačí. Kvalitní komplexní vyšetření očí a očního pozadí zajistí pouze oční lékař. Jenom ten může odhalit případné nálezy na oku a sítnici, které souvisí s celkovým zdravotním stavem. Na sítnici se totiž mohou projevit změny vlivem vysokého krevního tlaku, vlivem cukrovky, vlivem poruchy činnosti štítné žlázy a dalších celkových onemocnění.

A proto i v letošním roce naše oční oddělení se připojilo k tomuto významnému dni a pro všechny zájemce připravilo v prostorách oční poradny specializovaná vyšetření zdarma. Stále více lidí dbá na prevenci, a proto byla účast hojná. Preventivní den na oční poradně navštívilo 75 zájemců. Z celkového počtu bylo pět pacientů odesláno na podrobnější vyšetření a jeden k okamžitému laserovému ošetření.

Chraňte své oči! Nezapomínejte na pravidelné kontroly u lékaře.
DSC 0504DSC 0507