Karviná: +420 596 383 111,

Orlová: +420 596 583 111,  nspka@nspka.cz

10          

V plném proudu je realizován projekt, který je spolufinancován Evropskou unií. Projekt s názvem Modernizace vybavení pro obory návazné péče v NsP Karviná-Ráj, p. o., obdrží celkovou částku 76 610 000 korun.

Spoluúčast financování ze strany Evropské unie a státního rozpočtu pokryje 90% způsobilých realizovaných výdajů, zbývajících 10% hradí nemocnice z vlastního rozpočtu.

Kvalita návazné péče má ve velké míře vliv na to, zda vůbec a jak rychle se pacientovi dostane požadované péče v centrech vysoce specializované péče. Zlepšení stavu materiálně-technické základny v NsP Karviné-Ráji, p. o., přispěje k větší efektivitě systému, protože pacienti nebudou referováni do center vysoce specializované péče z kapacitních důvodů nebo z důvodů nedostatečného vybavení, ale pouze na základě potřebnosti této vysoce specializované péče.
pristroje dotace 2018
Cílem projektu je zlepšení systému funkční a udržitelné péče v NsP Karviná-Ráj. Zvýšením kvality bude dosaženo pořízením nového a modernizací původního přístrojového vybavení, zdravotnických technologií a dalšího vybavení, které slouží pro poskytování zdravotních služeb v podporovaných oborech dle Koncepce návazné péče Ministerstva zdravotnictví ČR.

Cílem projektu je také zvýšit spolehlivost používaných přístrojů. Zastaralé přístroje vykazují vyšší chybovost a menší přesnost. Nové přístroje umožní realizovat některé zdravotnické úkony, které doposud musely být realizovány na jiných odděleních nemocnice, popřípadě referovány do jiných zdravotnických zařízení.

V současné době je větší část nových přístrojů na svých odděleních jak v Karviné, tak i v Orlové. Nakoupeny jsou například laboratorní mikroskopy, parní sterilizátory, mikroosmometr, hematologický analyzátor, imunochemický analyzátor, videokolonoskop, endoskopická věž, insuflátor, sušička endoskopů, ultrazvukový kardiograf, ultrazvukový diagnostický přístroj, ultrazvuková kardio sonda, antidekubitní systém, anesteziologické přístroje, plicní ventilátory, resektoskopy bipolární, laparoskopická věž, myčka, mikroton rotační poloautomatický, lymfodrenáž, vysokoindukční elektromagnetické stimulátory, transportní lehátka a jiné.

K dnešnímu dni je již profinancováno 67 539 042 korun. Projekt by měl být ukončen do poloviny roku 2019.