Karviná: +420 596 383 111,

Orlová: +420 596 583 111,  nspka@nspka.cz

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj, na svém pracovišti v Orlové plánuje v letošním roce rekonstrukci výtahů v monobloku budovy. Z důvodů nevyhovujícího technického stavu a častých nákladných oprav je rekonstrukce velmi nutná.

Jedná se o čtyři výtahy, které slouží k přepravě pacientů, klientů, ale i personálu na lůžkovou část orlovské nemocnice.

Předpokládané náklady na jejich opravu se mohou vyšplhat až na 6 milionů korun. Počátkem letošního roku byla zaslaná žádost na Moravskoslezský kraj o poskytnutí finančních prostředků na tuto investiční akci. Zřizovatel přislíbil projednání naši žádosti na Radě kraje dne 30. 4. 2019.

Současně jsme začali projednávat zpracování projektové dokumentace, která by měla být předložena nejpozději do konce května letošního roku.

„Rekonstrukce stávajících výtahů je velice nutná. Ukončení celé akce se předpokládá na konci letošního roku. Nové výtahy přispějí ke komfortnější přepravě našich pacientů a klientů v budově nemocnice“, sdělil Jiří Matěj, ředitel nemocnice.